FAQ

Veelgestelde vragen

Kan ik de wijncursus verplaatsen als ik ziek ben of plots niet meer kan?

Altijd vervelend als je jouw wijnuitje moet afblazen. In principe is je bestelling definitief, dus helaas pindakaas. Je kunt natuurlijk altijd iemand anders in jouw plaats laten genieten. Stuur ons in ieder geval een mailtje, dan zijn we op de hoogte en denken we graag mee over een mogelijke oplossing. Zie ook je bevestigingsmail voor de algemene voorwaarden en meer contactgegevens.

Moet ik nog iets voorbereiden voor de wijncursus?

Nee, dat hoeft niet. De wijncursussen zijn zo ingericht dat je tijdens de lessen een hoog leerrendement haalt. Echter wil je bij zowel niveau 2 als niveau 3 wijncursus buiten de lessen verder verdieping halen in het gratis bijgeleverde digitale cursusboek. Hierin staat namelijk nog veel meer handige wijnkennis. Wanneer je het examen doet aan het eind van de wijncursus kun je dat goed gebruiken!

Kan ik zonder voorkennis deelnemen aan niveau 2 of niveau 3

Absoluut, ga ervoor! Niveau 1 is een uitstekende manier om Cloud Wine en de wijnwereld te ontdekken. Je doet dan al waardevolle proefervaring op om het beste uit niveau 2 te halen. Wil je als beginner direct van alles wat weten, dan kun je bij niveau 2 starten. Dit biedt een uitstekend overzicht van de wijnwereld.

Daarnaast is ook voor niveau 3 geen voorkennis vereist, maar wel aan te raden. Echter, ben je al enigszins wegwijs in de wereld van wijn en durf je de uitdaging aan te gaan? Dan kun je ook zonder niveau 2 (of vergelijkbaar) deelnemen aan de wijnkenner cursus.

Hoe lever in mijn cadeaubon in?

Op de cadeaubon staat een unieke code die je kan gebruiken bij de aankoop van een wijncursus. Ga naar de Tickets pagina om jouw bestelling te plaatsen en vul aan het eind de coupon code in. Mocht je er onverhoopt niet uitkomen, neem gerust contact met ons op.

Kan ik een gemiste les of examen inhalen?

Als je een niveau 2 of 3 wijncursus volgt en onverhoopt een les moet missen, laat het ons altijd even weten. Wanneer het mogelijk is mag je een andere keer de les of het examen inhalen. Maar we kunnen helaas geen garanties geven.

Kan ik deelnemen als ik zwanger ben of geen alcohol kan nuttigen?

Ja, dat kan! Het is even wennen, maar je kunt net zo genieten van wijn als je het na het proeven uitspuwt. Dit is geheel veilig, je neemt op deze manier geen alcohol op. Leuk weetje: dit is in Nederland wetenschappelijk onderzocht (lees hier het artikel). Overigens ben je nooit de enige die spuwt, ik doe met je mee!

Hoe onderscheidt een Cloud Wine wijncursus zich van de SDEN en WSET?

Goede vraag. Wat de Cloud Wine wijncursussen zo goed en uniek maakt is de praktische insteek. Bovendien bieden de wijncursussen een uitstekende balans tussen leerplezier, ontspanning en onthouden. Want wijnkennis hoort te verduidelijken en niet te overweldigen. Net als bij andere cursussen kun je erkende diploma’s halen. Dus waar wacht je nog op 😄?

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Stuur ons een e-mail, dan beantwoorenwij jouw vraag graag. Misschien is de vraag wel zo goed, dat je jouw vraag de volgende keer op deze plek ziet staan!