Wijncursussen

Leer altijd een goede keuze maken

Sta jij ook vaak voor een wijnschap met 100 wijnen en weet je niet welke je moet hebben? Niet gek dat je overweldigd bent door het aanbod. En de vele wijntermen helpen ook al niet. Hoe moet je nou een keuze maken en voorkom je dat je een wijn kiest die je niet lekker vindt?

Met de Cloud Wine wijncursussen bereik je meer wijngenot in korte tijd. Ik help je overzicht te krijgen in de wijnwereld, geef je praktische kennis en leer je hoe je dit kan toepassen wanneer je een wijn koopt. Of het nu gaat om een bijzondere wijn, een wijn voor bij een gerecht of een doordeweekse doordrinker, met Cloud Wine leer je altijd een goede wijnkeuze maken.

Cloud Wine wijncursussen wijnkeuze

Veelgestelde vragen

Hoe onderscheidt een Cloud Wine wijncursus zich van andere wijncursussen, zoals SDEN en WSET?

Goede vraag. Wat de Cloud Wine cursussen zo goed en uniek maakt is de praktische insteek. Robert heeft de leukste en handigste wijnkennis voor jou verzameld om te helpen verduidelijken en niet overweldigen. In de les is ruimte voor proeven, ontdekken, leren en een grap. Buiten de lessen kun je met de Cloud Wine digitale cursusboekjes de wijnnerd in jezelf losmaken.

Moet ik nog iets voorbereiden voor de wijncursus?

Nee, dat hoeft niet. De wijncursussen zijn zo ingericht dat je tijdens de lessen een hoog leerrendement haalt. Als je wil, kun je jezelf bij zowel niveau 2 als niveau 3 buiten de lessen verder verdiepen. In de gratis geleverde digitale cursusboekjes staat namelijk nog veel meer handige wijnkennis!

Kan ik deelnemen als ik zwanger ben of als ik om een andere reden geen alcohol kan nuttigen?

Ja, dat kan! Het is even wennen, maar je kunt net zo genieten van wijn als je het na het proeven uitspuwt. Dit is geheel veilig, je neemt op deze manier geen alcohol op. Leuk weetje: dit is in Nederland wetenschappelijk onderzocht (lees hier het artikel). Overigens ben je nooit de enige die spuwt, ik doe met je mee!

Kan ik ook meteen niveau 2 doen en niveau 1 overslaan?

Absoluut, ga ervoor! Niveau 1 is een uitstekende manier om Cloud Wine en de wijnwereld te ontdekken. Je doet dan al waardevolle proefervaring op om het beste uit niveau 2 te halen. Wil je als beginner direct van alles wat weten, dan kun je bij niveau 2 starten. Dit biedt een uitstekend overzicht van de wijnwereld.

Kan ik mijn deelname verplaatsen als ik ziek ben of plots niet meer kan?

Altijd vervelend als je jouw wijnuitje moet afblazen. In principe is je bestelling definitief, dus helaas pindakaas. Je kunt natuurlijk altijd iemand anders in jouw plaats laten genieten. Stuur mij in ieder geval een mailtje en ik denk graag mee over een mogelijke oplossing.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Stuur mij een e-mail, dan beantwoord ik je vraag graag. Misschien vind ik hem wel zo goed, dat je jouw vraag de volgende keer op deze plek ziet staan!

Aanbod wijncursussen

Voor cursusdatums zie de Tickets pagina

Wijncursus Start

Niveau 1 – 59 euro

De ideale introductie tot de wijnwereld

✓ 1 middag / avond van 3 uur
✓ 8 duurzame kwaliteitswijnen

✓ ontdek je smaakvoorkeur
✓ leer wijnproeven
✓ ken de bekendste druivenrassen

 Geschikt voor beginners

Wijncursus Beginners

Niveau 2 – 199 euro

Hét overzicht om zelfverzekerd te kiezen

✓ 3 avonden van 2,5 uur
✓ 20 duurzame kwaliteitswijnen

Alles van niveau 1 plus:
✓ herken aroma’s en wijnlanden
✓ begrijp de top 17 druivenrassen

  Geschikt voor beginners

Wijncursus Gevorderden

Niveau 3 – 325 euro

De meest ultieme en complete wijncursus

✓ 5 avonden van 2,5 uur
✓ 35 duurzame (top)wijnen

Alles van niveau 1 en 2 plus:
✓ alle bekende wijnlanden & gebieden
✓ prijs / kwaliteit, wijn-spijs en meer!

  Geschikt voor (half)gevorderden