Wijncursussen

Leer altijd een goede wijnkeuze maken

Sta jij ook zo vaak voor een schap met wijnen en heb je geen idee waar je op moet letten? Hoe maak je nou een keuze en voorkom je dat je een wijn kiest die je niet lekker vindt?

Cloud Wine maakt de wijnwereld overzichtelijk, toegankelijk en begrijpelijk. Onze wijncursussen bieden wijnliefhebbers een unieke methode om overal en altijd tot de juiste wijnkeuze te komen. Of het nu gaat om een bewaarwijn, een succesvolle wijn-spijs combinatie of een doordeweekse doordrinker selecteren. Gun jezelf meer wijngenot door betere wijnkeuzes. Gun jezelf Cloud Wine.

Cloud Wine wijncursussen wijnkeuze

Over de wijncursussen

Cloud Wine leert jou hoe klimaat, druivenrassen, wijnmaaktechnieken en de verkoopprijs invloed hebben op hoe een wijn smaakt. Door deze praktische wijnkennis kun jij straks snel en doeltreffend tot een goede wijnkeuze komen. Waar je ook bent. Bijvoorbeeld in een restaurant, een wijnwinkel, de supermarkt of op vakantie tijdens een bezoekje bij de wijnboer zelf. Bovendien ontdek je met een Cloud Wine wijncursus wat jouw smaakvoorkeur is, want een lekkere wijn is persoonlijk.

Cloud Wine biedt meerdere wijncursus niveaus aan. Kies het niveau dat bij je past of doorloop ze allemaal. Elk hoger niveau biedt meer verdieping en handvatten. Aan het eind van de wijncursus toetsen wij jouw verworven skills middels een (vrijwillig) examen. Bovendien ontvang je bij elke wijncursus een gratis cursusboek met veel handige informatie, zodat de cursusavonden zelf ruimte bieden voor interactie, wijnproeven en leerplezier.

Aanbod wijncursussen

Voor cursusdatums zie de Tickets pagina

Wijncursus Start

Niveau 1 – 69 euro

De ideale introductie tot de wijnwereld

✓ 1 middag / avond van 3 uur
✓ 8 kwaliteitswijnen

✓ hoe proef je wijn
✓ jouw smaakvoorkeur
✓ herken de bekendste druivenrassen

 Geschikt voor beginners

Wijncursus Beginner

Niveau 2 – 285 euro

Een goed overzicht van de wijnwereld

✓ 4 avonden van 2,5 uur
✓ 25 kwaliteitswijnen

Alles van niveau 1 plus:
✓ herken wijnaroma’s en wijnlanden
✓ smaakinvloed van wijnmaken

  Geschikt voor beginners

Wijncursus Kenner

Niveau 3 – 450 euro

Word wijnkenner, maak goede wijnkeuzes

✓ 6 avonden van 2,5 uur
✓ 35 kwaliteitswijnen

Alles van niveau 2 plus:
✓ begrijp alle belangrijke wijnlanden
✓ gerijpte wijnen, wijn-spijs en meer!

  Geschikt voor halfgevorderden