niveau 2

Wijncursus Beginners

“Met deze cursus is wijn niet langer overweldigend, maar overzichtelijk”

Wil je grip krijgen op de wijnwereld en kunnen inschatten hoe een wijn zal smaken voordat je hem koopt? Met de Cloud Wine ‘Wijncursus voor Beginners’ wordt de juiste wijn kiezen eindelijk overzichtelijk. Ontdek jouw smaakvoorkeur en ken de belangrijkste druivenrassen en wijnlanden. In drie avonden leg je een solide basis voor meer wijngenot en betere wijnkeuzes in jouw leven. Vrees niet langer die wijnkaart of dat overvolle winkelschap met de beste beginnerscursus voor wijn in Nederland!

  • 3 avonden van 2,5 uur
  • 20 kwaliteitswijnen *
  • gratis wijncursus boekje
  • heel veel nuttige kennis
  • … en nog meer plezier!

* veelal duurzame en altijd typische kwaliteitswijnen 

alles van niveau 1 plus:
✔  leer wijnaroma’s herkennen
✔  top 15 druivenrassen
✔  de belangrijkste wijnlanden
✔  wijnmaken en de invloed op smaak
✔  hoe lees je een wijnetiket

  • beginners, wijnliefhebbers en horeca medewerkers
  • geen voorkennis vereist (het helpt als je niveau 1 hebt gedaan)
  • niveau als SDEN 2, 3 / WSET 2
  • leuk als uitje of cadeau

Wanneer is de wijncursus

De niveau 2 “Wijncursus Beginners” vindt plaats in Amsterdam en Utrecht: een keer per kwartaal en op doordeweekse avonden. Zie de Tickets pagina voor alle datums.

€ 59,-

€ 199,-

Wat vonden anderen

★★★★★

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine

Cloud Wine, een goede keuze

Cloud Wine biedt wijnliefhebbers een unieke methode om altijd en overal de juiste wijnkeuze te maken. Waar andere wijncursussen als SDEN en WSET stoppen gaat Cloud Wine een stap verder. Ik geef je niet alleen handige wijnkennis, maar vooral praktische handvatten om verkeerde wijnkeuzes te voorkomen. Kies het niveau dat bij je past en overtuig jezelf! De wijncursussen van Cloud Wine zijn te volgen op gezellige en goed bereikbare locaties in Utrecht en Amsterdam.

Meer over de wijncursus

De Cloud Wine niveau 2 cursus biedt een uitstekende balans tussen inhoud en vermaak. Je leert je smaakvoorkeur onder woorden brengen en hoe klimaat, druivenras en wijnmaken invloed hebben op de smaak en wijnstijl. Ook gaan we oefenen met aroma’s herkennen in de speciale ‘aromatraining’. Wil je meer? Maak dan de wijnnerd in je los met het gratis bijgeleverde digitale cursusboekje. Hier vind je nog meer handige informatie over de wijnwereld, wijnlanden en bekende appellaties.
De wijnen die je gaat proeven zijn zo veel mogelijk geselecteerd op duurzaamheid en veelal van zeer goede kwaliteit. De prijs varieert van €10 tot €30, dus je krijgt al gauw voor meer dan €300 aan wijn te proeven!

Het helpt als je de niveau 1 Wijncursus Start hebt gedaan, maar dit is geen vereiste. De Wijncursus voor Beginners is zeer geschikt voor enthousiaste wijnliefhebbers, beginners en horeca medewerkers. Al het cursusmateriaal is digitaal beschikbaar, zodat je nog eens rustig in eigen tijd de handige wijnkennis erbij kunt pakken.

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine