niveau 3

Wijncursus Gevorderd

“Word wijnkenner en weet hoe je altijd een goede wijnkeuze kan maken”

Of je nu wijnhobbyist bent of wijnprofessional, dit is dé meest ultieme en complete wijncursus die je in korte tijd kunt volgen! Na het volgen van de niveau 3 wijncursus is een goede wijnkeuze maken niet langer gokken maar een gave. Je krijgt in vijf avonden een volledig stappenplan om tot de juiste keuze te komen. Daarbij leer ik je ook om prijs / kwaliteit in te schatten en niet te vallen voor wijnmythes en verleiding. De cursus is een ideale combinatie tussen professionele wijnkennis, een gratis digitaal cursusboek en veel wijnervaring opdoen. Nooit meer stuurloos een wijnwinkel instappen of een wijnkaart bekijken. Word een echte wijnkenner met Cloud Wine!

  • 5 avonden van 2,5 uur
  • 35 topwijnen *
  • gratis wijncursus boek
  • onwijs veel nuttige kennis
  • unieke proefervaringen
  • een leuke verrassing!

* veelal duurzame en altijd typische kwaliteitswijnen 

alles van niveau 1 en 2 plus:
✔  begrijp alle belangrijke wijnlanden
✔  maak korte metten met wijnmythes
✔  top 25 druivenrassen
✔  leer prijs / kwaliteit inschatten
✔  maak goede wijn-spijs combinaties

  • wijnliefhebbers met enige voorkennis, horeca en wijnprofessionals
  • hiervoor wil je CW niveau 2 of iets vergelijkbaars hebben gedaan
  • niveau als SDEN 3 / 4 en WSET 3

Wanneer is de wijncursus

De niveau 3 “Wijncursus Beginners” vindt plaats in Amsterdam en Utrecht: een keer per half jaar en op doordeweekse avonden. Zie de Tickets pagina voor alle datums.

€ 325,-

€ 325,-

Wat vonden anderen

★★★★★

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine

Cloud Wine, een goede keuze

Cloud Wine biedt wijnliefhebbers een unieke methode om altijd en overal de juiste wijnkeuze te maken. Waar andere wijncursussen als SDEN en WSET stoppen gaat Cloud Wine een stap verder. Ik geef je niet alleen handige wijnkennis, maar vooral praktische handvatten om verkeerde wijnkeuzes te voorkomen. Kies het niveau dat bij je past en overtuig jezelf! De wijncursussen van Cloud Wine zijn te volgen op gezellige en goed bereikbare locaties in Utrecht en Amsterdam.

Meer over de wijncursus

Wil je een professioneel niveau, maar niet een half maandsalaris en tien avonden moeten investeren in een cursus? De niveau 3 wijncursus van Cloud Wine bewijst dat het kan. Hoe? Door je dé samenvatting te geven van alle belangrijke kennis in de wijnwereld. Cloud Wine heeft hiervoor een uniek model ontwikkeld wat makkelijk is om te begrijpen en leuk is zodat je het onthoudt. In de Wijncursus voor Gevorderden komen het klimaat, druivenras en wijnmaken uitgebreid aan bod, samen met hun invloed op de wijnstijl. Bovendien begrijp je aan het eind jouw smaakvoorkeur en weet je wat een wijn hoort te kosten (prijs / kwaliteit). Zo weet je altijd de juiste wijn selecteren, waar je ook bent. Als laatste leer je wijnmythes ontkrachten, zodat jij je niet laat verleiden tot verkeerde keuzes.
De cursus wordt compleet gemaakt met het gratis bijgeleverde digitale cursusboek. Bespaar jezelf het lezen van drie dikke wijnboeken en vind in dit unieke Cloud Wine boek alles wat je nodig hebt. Van handige feiten en cijfers tot leuke kennis over de bekende wijngebieden en wijnlanden. We proeven uiteraard veel mooie wijnen tijdens de cursus, zodat jij je proefervaring kan uitbreiden en aanscherpen. Cloud Wine kiest het liefst duurzaam en selecteert ook enkele ‘pareltjes’ voor je. Met een wijnbudget van over de €600 krijg je heel veel waar voor je geld!

Voor deze gevorderden cursus is basiskennis vereist, zoals niveau 2 Wijncursus Beginners. Ook kun je overstappen van SDEN 2 of 3 of WSET level 2, want je gaat geheel nieuwe en unieke wijnkennis en skills leren. De Wijncursus voor Gevorderden is zeer geschikt voor toegewijde wijnliefhebbers, horeca en wijnwinkel medewerkers alsook professionals zoals importeurs. Het cursusmateriaal is digitaal beschikbaar, zodat je in elke situatie de wijnkennis erbij kunt pakken.

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine