niveau 1

Wijncursus Start

TER INFO – tot de zomer kun je niveau 1 volgen voor € 59, na de zomer start de nieuwe versie incl. proefglazen en examen

“In slechts 3 uur ontdek je jouw smaakvoorkeur en maak je betere wijnkeuzes”

Heb je altijd al eens meer van wijn willen begrijpen, maar twijfel je welke cursus bij je past? Kies dan de “Wijncursus Start” van Cloud Wine: dé ideale introductie tot de wereld van wijn. In slechts drie uur leer je hoe je wijn proeft en vooral waar je op moet letten om een goede wijnkeuze te kunnen maken. Of je nu staat in een wijnwinkel, een restaurant of in de supermarkt, Cloud Wine geeft je hét stappenplan om zelfverzekerd de juiste wijn te kiezen!

✔ 1 middag / avond van 3 uur
✔ 8 kwaliteitswijnen
✔ digitaal cursusboekje
✔ mini-examen en START diploma
✔ een leuke verrassing!

✔ hoe proef je wijn
✔ jouw smaakvoorkeur
✔ bekendste druivenrassen
✔ wijnstijl inschatten
✔ handige tips voor thuis

✔ beginners
✔ wijnliefhebbers
✔ leuk als uitje of cadeau

geen voorkennis vereist

Wanneer is de wijncursus

De niveau 1 “Wijncursus Start” wordt gegeven in Utrecht en (binnenkort) Amsterdam. Kijk op de Tickets pagina voor datums en locaties.

€ 69,-

All-in

Wat vonden anderen

★★★★★

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine

Meer over de wijncursus

De Cloud Wine niveau 1 cursus is veel meer dan alleen leuk wijntjes proeven, zoals bij een wijnproeverij of wijnworkshop. Je leert niet alleen over bekende druivenrassen, wijnbouw en je smaakvoorkeur, maar vooral hoe je die kennis praktisch kan inzetten. En dit allemaal in slechts één middag of avond. Anders gezegd: ga voor meer wijngenot in korte tijd! Cloud Wine zorgt ervoor dat je wijzer de cursus verlaat en niet meer in paniek raakt door de wijnen op een kaart of in een winkelschap. Ook niet onbelangrijk: er is genoeg ruimte voor plezier, ontspanning en vermaak. Het blijft uiteraard een leuk uitje!

Bovendien is er een korte toets (mini-examen). Wanneer je deze succesvol afrond ontvang je het Cloud Wine START diploma in wijn!

Doel van de cursus

  • Leer de belangrijkste onderdelen van het wijnproeven
  • Beknopte beschrijving van de wijnstijl
  • Kennismaking met de belangrijkste factoren in jouw wijnkeuze
  • (Her)ken veelvoorkomende druivenrassen
  • Weet hoe je de wijnstijl inschat van een onbekende wijn

Voorkennis en doelgroep

De Wijncursus Start is ideaal voor beginners en wijnliefhebbers en heel geschikt om cadeau te geven. Er is geen voorkennis vereist. Zelfs als je liever bier drinkt dan wijn ben je welkom 😉.

 

Cloud Wine: altijd een goede keuze

Cloud Wine biedt wijnliefhebbers een unieke methode om altijd een goede wijnkeuze te kunnen maken. Waar andere wijncursussen als SDEN en WSET stoppen gaat Cloud Wine een stap verder. Je krijgt niet alleen handige wijnkennis, maar vooral praktische handvatten. Zo weet je hoe een wijn zal smaken en of het de juiste is voor jou of voor de gelegenheid. Kies het niveau dat bij je past en overtuig jezelf! De wijncursussen van Cloud Wine zijn te volgen op gezellige en goed bereikbare locaties in Utrecht en Amsterdam.

€ 69,-

All-in

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine