niveau 1

Wijncursus Start

“In slechts 3 uur ontdek je jouw smaakvoorkeur en maak je betere wijnkeuzes”

Heb je altijd al eens meer van wijn willen begrijpen, maar twijfel je welke cursus bij je past? Kies dan de “Wijncursus Start” van Cloud Wine: dé ideale introductie tot de wereld van wijn. In slechts drie uur leer ik je hoe je wijn proeft en vooral waar je op moet letten om een goede wijnkeuze te kunnen maken. Of je nu staat in een wijnwinkel, een restaurant of in de supermarkt, ik geef je het stappenplan om zelfverzekerd de juiste wijn te kunnen kiezen!

  • 1 middag / avond van 3 uur
  • 8 kwaliteitswijnen *
  • hand-outs voor thuis
  • veel nuttige wijnkennis…
  • … en nog meer plezier!

* veelal duurzame en altijd typische kwaliteitswijnen 

✔  hoe proef je wijn
✔  ontdek jouw smaakvoorkeur
✔  top 8 druivenrassen
✔  klimaat en jouw wijnkeuze
✔  leer een wijnetiket lezen
✔  handige tips voor thuis

  •  beginners en wijnliefhebbers
  •  geen voorkennis vereist
  •  niveau als SDEN 1 / WSET 1
  • leuk als uitje of cadeau

Wanneer is de wijncursus

De niveau 1 “Wijncursus Start” vindt plaats in Amsterdam en Utrecht op de laatste zaterdag van de maand. Kijk op de Tickets pagina voor alle datums.

€ 59,-

€ 59,-

Wat vonden anderen

★★★★★

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine

Cloud Wine, een goede keuze

Cloud Wine biedt wijnliefhebbers een unieke methode om altijd en overal de juiste wijnkeuze te maken. Waar andere wijncursussen als SDEN en WSET stoppen gaat Cloud Wine een stap verder. Ik geef je niet alleen handige wijnkennis, maar vooral praktische handvatten om verkeerde wijnkeuzes te voorkomen. Kies het niveau dat bij je past en overtuig jezelf! De wijncursussen van Cloud Wine zijn te volgen op gezellige en goed bereikbare locaties in Utrecht en Amsterdam.

Meer over de wijncursus

De Cloud Wine niveau 1 cursus is veel meer dan alleen leuk wijntjes proeven, zoals bij een wijnproeverij of wijnworkshop. Je leert niet alleen over druivenrassen, wijnbouw en je smaakvoorkeur, maar vooral hoe je die kennis praktisch kan inzetten. En dit allemaal in slechts één middag (locatie Utrecht) of avond (locatie Amsterdam). Anders gezegd: op weg naar meer wijngenot in korte tijd! Ik zorg ervoor dat je wijzer de cursus verlaat en niet meer overweldigd bent door de wijnen op een kaart of in een winkelschap. Ook niet onbelangrijk: er is genoeg ruimte voor plezier, ontspanning en vermaak. Het blijft uiteraard een leuk uitje!

De Wijncursus Start is ideaal voor beginners en wijnliefhebbers. Er is geen voorkennis vereist en ook als je liever bier drinkt dan wijn ben je welkom 😉.

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine