niveau 3

Wijncursus Kenner

“Word wijnkenner en weet hoe je altijd een goede wijnkeuze kan maken”

Of je nu een bedreven wijnhobbyist bent of wijnprofessional, de wijnkenner cursus van Cloud Wine is de meest complete wijncursus die je in korte tijd kunt volgen! Na het volgen van de niveau 3 wijncursus is een goede wijnkeuze maken niet langer gokken maar een gave. Je krijgt een volledig stappenplan om tot de juiste wijnkeuze te komen. Daarbij leer je hoe wijnen ouderen en om succesvolle wijn-spijs combinaties te maken. De wijncursus biedt professionele wijnkennis, een gratis digitaal cursusboek en veel unieke proefervaringen. Nooit meer stuurloos een wijnwinkel instappen of een wijnkaart bekijken. Word een echte wijnkenner met Cloud Wine!
✔ 6 avonden van 2,5 uur
✔ 35 kwaliteitswijnen
✔ uitgebreid cursusboek (digitaal)
✔ zelfstudie ca. 2 uur / wk
✔ examen en WIJNKENNER diploma
✔ een leuke verrassing!

Alles van niveau 2 plus

✔ begrijp alle belangrijke wijnlanden
✔ top 25 druivenrassen
✔ hoe smaken gerijpte wijnen
✔ leer wijn-spijs combineren

✔ bedreven wijnliefhebbers
✔ horecapersoneel
✔ wijnprofessionals

geen voorkennis vereist – niveau 2 of vergelijkbaar wordt aanbevolen

Wanneer is de wijncursus

De niveau 3 Wijncursus Kenner wordt gegeven in Utrecht en (binnenkort) Amsterdam. Kijk op de Tickets pagina voor datums en locaties.

€ 450,-

All-in

Wat vonden anderen

★★★★★

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine

Meer over de wijncursus

In de Wijncursus Kenner komen het klimaat, druivenras en wijnmaken uitgebreid aan bod. Er komen meer wijnlanden voorbij, uitdagende oefeningen voor aromaherkenning en wijnproeven, én je gaat ontdekken hoe wijnen kunnen ouderen. Als kers op de taart leer je hoe je tot succesvolle wijn-spijs combinaties komt! De wijncursus wordt compleet gemaakt met het gratis, uitgebreide cursusboek (digitaal).

Doe examen en ga voor het felbegeerde WIJNKENNER diploma van Cloud Wine. Zo verdien je met recht de status van wijnkenner.

Tijdens de cursus proef je veel mooie wijnen, zodat jij jouw proefvaardigheden kan uitbreiden en aanscherpen. Cloud Wine kiest het liefst duurzaam en selecteert ook enkele ‘pareltjes’ voor je. Met een wijnbudget van €700 krijg je heel veel waar voor je geld!

Doel van de cursus

 • Ken vier van de vijf onderdelen van de Wijnpyramide: druivenras, klimaat, wijnmaken en oudering
 • Weet hoe je deze moet toepassen bij het maken van een wijnkeuze
 • Verbeter jouw wijnproefvaardigheden en beschrijf wijnstijlen
 • Beredeneer de wijnstijl vanuit
  (1) de eigenschappen van het herkomstgebied
  (2) de keuzes tijdens het wijnmaken
 • Kan een duidelijke smaakvoorkeur uitspreken voor een of meerdere wijnstijl(en)
 • Weet hoe wijnen ouderen en de invloed hiervan op jouw voorkeur
 • Begrijp de basis van een succesvolle wijn-spijs combinatie maken
 • Bedenk een passende wijn bij elk gerecht

Voorkennis

Voor de niveau 3 wijnkenner cursus is geen voorkennis vereist, maar een degelijke basis aan wijnkennis is aanbevolen. Een goede voorbereiding is niveau 2 Wijncursus Beginner of een vergelijkbaar niveau. Zo kan je overstappen van een SDEN niveau 2 of 3 of WSET level 2, want je gaat geheel nieuwe en unieke kennis en skills opdoen. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.

Doelgroep

De Wijncursus Kenner is zeer geschikt voor toegewijde wijnliefhebbers, horeca en wijnwinkel personeel en wijnprofessionals zoals medewerkers bij wijnimporteurs.

 

Cloud Wine: altijd een goede keuze

Cloud Wine biedt wijnliefhebbers en professionals een unieke methode om altijd een goede wijnkeuze te kunnen maken. Waar andere wijncursussen als SDEN en WSET stoppen gaat Cloud Wine een stap verder. Je krijgt niet alleen handige wijnkennis, maar vooral praktische handvatten. Zo weet je hoe een wijn zal smaken en of het de juiste is voor jou of voor de gelegenheid. Kies het niveau dat bij je past en overtuig jezelf! De wijncursussen van Cloud Wine zijn te volgen op gezellige en goed bereikbare locaties in Utrecht en Amsterdam.

€ 450,-

All-in

Profielfoto Robert de Zeeuw - by Cloud Wine wijncursus

Na 8 jaar cursuservaring heb ik dé sleutel ontdekt om iedereen de wijnwereld te laten begrijpen

Robert van Cloud Wine